استفاده از ظرفیت نهادهای فرهنگی در کاهش طلاق
به گزارش خبرنگار شورا تریبون، محمدرضا قلندرشریف دوشنبه شب در افتتاحیه انجمن علمی توانمندسازی خانواده ایران شاخه مشهد مقدس با بیان اینکه خانواده ایرانی نیازمند بازتعریف الگوی بومی است، گفت: سالهاست تجربه فعالیت اجتماعی دارم و در تمام این سالها، یکی از نقاط ضعف در حوزه خانواده، الگوبرداری صرف از منابع غربی بدون بومیسازی بوده است.
وی افزود: در بسیاری از مشاورههای خانوادگی که مبتنی بر منابع غربی هستند، روحیه و فرهنگ خانواده ایرانی نادیده گرفته میشود. ما نیازمند مشاورانی هستیم که هم از آموزههای اسلامی و بومی آگاه باشند و هم شناخت کافی از شرایط اجتماعی امروز داشته باشند.
شهردار مشهد با اشاره به تجربه شخصیاش در حوزه خانواده اظهار کرد: ما در خانوادههای قدیم کنار سفره جمع میشدیم، عاطفه و حمایت بین اعضا برقرار بود. اما امروز، هر عضو خانواده در اتاق خودش با گوشی مشغول است و ارتباط عاطفی کمرنگ شده است.
قلندرشریف تأکید کرد: دشمن، کانون خانواده را هدف گرفته و جنگ نرم را در این حوزه متمرکز کرده است. ما اگر نتوانیم حداقل هفتهای یک بار خانواده را دور یک سفره جمع کنیم، در مسیر اصلاح شکست خواهیم خورد.
وی با اشاره به برنامه موفق «با هم» که در قالب کارگاههای مشاوره ازدواج در مشهد برگزار و به الگو کشور تبدیل شده گفت: نتیجه این برنامهها کاهش پنج درصدی طلاق و افزایش چهار درصدی ازدواج در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲ بود. این نشان میدهد که مشاوره بومی و هدفمند مؤثر است.
شهردار مشهد با اشاره به دیدار خود با مسئولان دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری افزود: در آن جلسه، موضوع فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی شهرداری به ویژه در حوزه خانواده مطرح شد و از سوی دفتر رهبری مورد توجه قرار گرفت.
قلندرشریف تصریح کرد: باید الگوهای موفق خود را توسعه دهیم و روشهای غربی را بدون بومیسازی کنار بگذاریم. اگر خانوادههای غربی موفق بودند، امروز شاهد فروپاشی گسترده خانواده در آن کشورها نبودیم. باید به آموزههای دینیمان بازگردیم و با قدرت از نهاد خانواده دفاع کنیم.
نوشته استفاده از ظرفیت نهادهای فرهنگی در کاهش طلاق اولین بار در پایگاه خبری شورا تریبون. پدیدار شد.